Säsongens favoriter: Mio & Blomsterlandet

Mio
Mios inredare Anna Vallner säger att de i år ser extra mycket av den traditionella trenden med det julröda och gröna, men även en hel del inslag från naturen.
– Det får gärna vara en nostalgisk jul, man vill minnas från barndomen och hämtar gärna ned de gamla julprydnaderna från vinden, de i halm och filt som man hade förut. Det ska vara mysigt!
– För den som inte är ett fan av det klassigt röda så finns en mer jordnära palett med inslag av beige, brunt och vintervitt som ger en mysig, men mer avskalad julkänsla. Den moderna, lite mer glammiga stilen har vi fortfarande mycket av men pyntet domineras helt klart av den traditionella stilen.
Något Anna vill slå ett slag för är textilier.
– Addera gärna textilier som exempelvis plädar och kuddar i teddy-material som är trendigt och som passar bra nu på vintern. I år vill vi gärna känna oss bekväma och ha det ombonat i hemmet.Doris kudde i pälsimitation 45×45 cm, 149 kronor. Tindra Rustikljus i 100 procent stearin, 5 kr/st. Sylvester Pläd 130×160 cm 299 kronor.

 

Blomsterlandet
I år säger Kicki Hedström på Blomsterlandet att de upplever att det naturnära julprydnaderna och julgrupperna dominerar.
– Kottar, mossa och växter som står sig som suckulenter och vit orkidéer. Men det traditionella röda och gröna finns med som alltid.

 

 

Senaste inläggen