Roliga brädspel #2

Eko: Reneé Elfwing på Eko har valt ut tre spännande sällskapsspel att samlas kring när mörkret och vintern närmar sig. Bland annat spelet Nåt ska bort, som är nominerat till Årets vuxenspel 2020.

1. Nåt ska bort
Här gäller det att veta vilket av fem alternativ som inte hör ihop med de andra. Svarar du dessutom rätt på kluriga följdfrågor får du lägga ut marker på spelplanen. Ibland blir det duell och då gäller det att blixtsnabbt svara rätt, eller att ha is i magen och hoppas på motspelarens misstag. Den som först lyckas placera ut alla sina marker på spelplanen har vunnit.
Antal spelare: 3-6
Rek ålder: 15+
Pris: 349,95 kronor

2. Sequence
En blandning av luffarschack och vanligt kortspel där du för att vinna ska vara först med att få två rader med fem spelmarker i varje rad på spelplanen. Se upp för knektarna, några är frikort, några är bovar som ger dig möjlighet att flytta en av motspelarnas spelbrickor. Kampen hårdnar för varje omgång i sällskapsspelet som är fullt av överraskningar.
Antal spelare: 2-12
Rek ålder: 7+
Pris: 299,95 kronor

3. Absolut överens
Du och din lagkamrat ska svara på roliga frågor, utan att visa svaren för varandra. Flytta sedan ett steg framåt för varje svar ni är överens om. Ibland får ni dessutom hjälpa varandra med ledtrådar, visa med gester eller säga första bokstaven i svaret du tänker skriva ned. Upptäck hur den värld du ser, hur självklar eller hur galen den än tycks vara, ofta ser helt annorlunda ut när någon annan tittar.
Antal spelare: 4-8 spelare i lag
Rek ålder: 15+
Pris: 299,95 kronor

 

Senaste inläggen