Plats för sommar!

Sommaren är här med värme och sköna soltimmar och vi flyttar äntligen ut.
– Låt sommaren ta plats, oavsett om det är den lilla balkongen i stan eller uteplatsen på baksidan eller om du har en hel trädgård till ditt förfogande, säger Camilla Johansson, lokal marknadschef
på IKEA Västerås.

I rådande tider spenderar vi kanske mer tid hemma och behovet av att ha en plats för avkoppling ökar. För att skapa drömuteplatsen behöver du utgå ifrån dina behov, hur många är ni, vilka aktiviteter vill ni kunna göra ute och vad får er att må bra?
– Sommarens fokus återspeglar mer var vi befinner oss. Vi har en längtan efter att vara nära naturen och plockar gärna in naturliga element i våra hem genom naturmaterial och gröna växter. Gränsen mellan ute och inne suddas ut. Den känslan tar vi med oss till våra uteplatser för att skapa egna oaser för avkoppling, säger Camilla Johansson.

Möblerna i årets sommarsortiment hos IKEA går i ljusa toner med stilrena linjer och kan blandas upp med enstaka möbler som bryter av för att skapa en individuell stil.
– Gör uteplatsen mer inbjudande med textilier, lägg till kuddar i valfria fäger och en matta som ramar in platsen och ger värme åt fötterna. Dekorativ och varm utebelysning ger supermysig stämning när mörkret faller, använd gärna solceller som laddas under dagen, säger Camilla Johansson.

Bland nyheterna finns SVANÖ bänk med inbyggd spaljé och grålaserade BONDHOLMEN, en serie av hållbart odlad eukalyptus.
– BONDHOLMEN serie ger dig en vackert koordinerad uteplats eftersom den innehåller många olika typer av utemöbler att välja bland – så att du både kan få en rymlig matplats och en avkopplande loungehörna.

I den tillfälliga kollektionen SOLBLEKT finns flera nyheter med retrokänsla som är framtagna för sommarens utflykter och strandliv, avslutar Camill Johansson på IKEA Västerås.

Senaste inläggen