Medoptik

Din familiära optiker i Västerås!

Medoptik grundades av syskonen Peter och Karolin Vetterskog, båda legitimerade optiker med optikerexamen från Karolinska Institutet och S:t Eriks Ögonsjukhus. Efter att ha arbetat flera år i de större kedjorna, som Specsavers Synsam Synoptik i både Sverige och Norge, öppnade de i december 2011 Medoptik på ICA Maxi Erikslund. Målet är att vara bäst på synundersökning och ögonhälsa samt ha kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.

Butiken ligger lättillgänglig mellan Systembolaget och ICA Maxi Erikslund, ett stenkast från Erikslunds shoppingcenter. Medoptik är handikappanpassat och har öppet 6 dagar i veckan med möjlighet till synundersökning. Placeringen och lättillgängligheten gör Medoptik till en utmärkt optiker för boende i Västerås, Surahammar, Hallstahammar, Virsbo, Ramnäs, Kvicksund, Skinnskatteberg, Kolbäck med omnejd.

Vi satsar på grundliga synundersökningar, ett personligt omhändertagande och kvalitetsprodukter. Som en av få optiker i Sverige ingår alltid kontroll av ögonbotten och ögontryck i vår synundersökning. Genom vår ögonbottenundersökning och aktiva arbete med ögonhälsa ökar chansen för att få friska ögon genom hela livet. Vid sjukdomsmisstanke samarbetar vi främst med ögonmottagningen på Västerås sjukhus samt Optalmica.

Medoptik är specialister på progressiva glas och använder i huvudsak de Tyska glasleverantörerna Rodenstock och Carl Zeiss som båda håller hög optisk kvalitet. Vi har den senaste utrustningen för att kunna tillpassa de senaste progressiva glasen med stora synfält och minimalt med gungeffekt.

Hos oss hittar du ett brett urval av glasögonbågar, allt från fina märkesbågar som Ray-Ban och Hugo Boss med senaste designen till klassiska glasögon med bra priser.

Andra specialområden som vi kan är skytteglasögon, luppar för tandläkare och kirurger, sportglasögon för simning, orientering, golf, Mountainbike m.m. Medoptik erbjuder även kontaktlinser, både från de största tillverkarna på marknaden och individuellt tillpassade linser som är extra fuktande för ögonen.

Sara och Dora är två frilansande inredningsdesigners i Västerås som arbetar med både offentliga och privata miljöer. De hjälpte till att ta fram konceptet med Medoptik och har lagt upp ett litet bildreportage om butiken på sin blogg. Stort tack till Sara Johansson: www.kokongdesign.se och Dora Alexandra Nacsa: www.interiordesigner.se

År 2017 tog vi familjeföretaget till en ny nivå när vår far som är läkare började arbeta hos med att utfärda läkarintyg för körkort med högre behörighet. Många vårdcentraler utfärdar inte intyg för körkort pga för hög belastning och tidsbrist.Vi såg då en möjlighet för ett unikt samarbete där man kan få både synintyg och läkarintyg vid samma tillfälle och med korta köer.

Välkommen till en modern, professionell och familjär optiker!

Vi finns på ICA Maxi Erikslund

– Leg. optiker Vetterskog

Hemsida: medoptik.se

Att hitta hit

Besöksadress

Medoptik Västerås
Erikslund
Traversgatan 12, 721 38 Västerås

Senaste inläggen