Med fullt fokus på katt & hund

För den som gillar husdjur finns det en butik på Erikslund som säljer allt man kan behöva till sin fyrbente vän. De heter ZooBolaget och säljer allt från foder till leksaker för hundar, katter och alla sorters gnagare, som kanin och hamster.

Butiken öppnade för cirka tre och ett halvt år sedan och ligger på samma stora område som ICA Maxi, alldeles bredvid Lidl.
Inne i butiken finns färgglada hyllor med alla tänkbara produkter för några av de allra vanligaste husdjuren.
Fokus ligger på hundar och katter men de har även ett stort utbud av foder och tillbehör för gnagare.

– Vi har ett väldigt brett sortiment. Foder är det som kunderna handlar mest men även leksaker och godis är väldigt populärt. Vårt sortiment skiljer sig aningen från andra djurbutiker och vi satsar stort på att bygga ett sortiment som kunderna vill ha.
Om något saknas i butiken kan vi även beställa in det åt kunderna, säger Per Öhman, som är grundare och ägare av ZooBolaget tillsammans med dottern Mika Öhman.
Innan Per Öhman startade företaget hade han sedan länge jobbat med djur och var bland annat hundförare på Securitas och senast säljare inom grossistledet i branschen.
Eftersom han har ett stort djurintresse och beskriver sig som en hundmänniska startade han då ZooBolaget med sin dotter Mika, som de nu tillsammans driver som ett familjeföretag.
Butiken har även en anställd, Johanna Wikman och nästan alltid också en praktikant.

Butiken är full med olika produkter för djur men det finns dock inga djur i butiken.
– Det är väldigt sällsynt att djurbutiker faktiskt har djur i lokalerna idag och det var heller aldrig något som vi ville ha. Jag gillar verkligen djur men det är inte bra att ha dem i en butik, de trivs inte bra i en sådan instängd miljö.
Vill man köpa ett djur så kan vi naturligtvis rekommendera kunden till en bra uppfödare, säger Per Öhman.
Sortimentet i butiken är som sagt brett, utöver foder, godis och leksaker finns burar, koppel, halsband, hö, halm, spån, kattsand, selar, färskfoder, borstar och mycket mer. De flesta produkterna finns även i olika märken, färger, storlekar och prisklasser. Även om de flesta av produkterna är till hundar och katter växer även avdelningen för gnagare.

– Vår styrka är att vi är duktiga på framför allt katter och hundar och det är ju en bransch jag jobbat med i nästan 40 år.
Jag är en hund- och min dotter kattmänniska, så vi täcker in båda ganska bra. Vi kommer att fortsätta som vi gjort och vi kommer även att jobba på att bli ännu större och ännu bättre på produkter till gnagare, säger Per Öhman.

>> Här hittar du ZooBolaget.

Senaste inläggen