Hoppas på lång cykelsäsong

Cykelhandlarna på Erikslund hoppas på en lång cykelsäsong 2019. Vi har pratat med Micke Frunck på Sportson och Andreas Walger och Sebastian Karacan på Biltema om cyklar.

Det är i stort sett gamla beprövade modeller som gäller i år.
– Ja, vi har gjort väldigt små justeringar i vårt sortiment. Vi är ju störst i Norden på antal sålda cyklar så vi vet vad våra kunder efterfrågar, säger Andreas Walger, varhuschef på Biltema.

Hos Sportson är tron på årets säsong stor, av flera anledningar. Fortsatt stark försäljning av elcyklar är en.
– Ja, trots att premien för elcyklar är borta i år så tror jag inte att försäljningen kommer att gå ner från de siffror vi hade i fjol. Snarare kommer det fortsätta att gå uppåt tror jag. Vi i Sverige ligger ju fortfarande så långt efter övriga Europa, säger Micke Frunck, Sportson.
Han får medhåll av kollegorna på Biltema.
– Intresset har helt klart växt, folk snackar mer elcyklar nu. Och man blir fast när man väl har testat, då vill man inte gå tillbaka till en vanlig cykel, säger cykelansvarige Sebastian Karacan med ett leende.
– Sedan gäller det att ha tålamod. Det tar ett tag att arbeta in det här med elcyklar som fortfarande är en relativt ny företeelse.
En annan av flera spännande modeller hos Sportson är gravelbike.
– Vi tror mycket på den. Det är en modell som intresset växer kring hela tiden. Den är som en mer allround och grövre typ av racer skulle man kunna säga. Perfekt att ha både till träningspass eller att pendla till arbetet med, säger Micke Frunck.
Något som också är på frammarsch är förmånscyklar, som medför ett bruttolöneavdrag från arbetsgivaren.
– Det växer hela tiden och i stort sett hela vårt sortiment finns tillgängligt. Ett miljövänligt och bra sätt att öka vardagsmotionen och får mer välmående anställda, menar Micke Frunck.

På bilden: Sebastioan Karacan och Andreas Walger på Biltema, och Micke Frunck på Sportson.

Senaste inläggen