Het teknik

Elgiganten
Under den rådande pandemin har många företag stängt sina kontor och istället sitter många anställda hemma och jobbar.

Många som jobbar hemma har märkt av att bostäderna inte är lika bra utrustade för kontorsarbete som man är van vid inne på sina ordinarie arbetsplatser. Istället för datoranpassade skrivbord hamnar man ofta vid köksbordet.
Något som kan förenkla arbetssituationen hemma är dock ett dockningskit som gör att det blir så enkelt som möjligt att koppla upp sin jobbdator hemma.
– Det är bara att plugga in datorn i dockningsstationen så är du uppkopplad till skärm, tangentbord, mus, webbkamera och allt annat som du behöver, säger Wissam Melhem, företagsansvarig Elgiganten i Västerås.
Sytftet är helt enkelt att det ska vara så smidigt som möjligt att koppla in datorn hemma.
– Man ska inte behöva hålla på med en massa sladdar, säger Wissam Melhem.
Dockningsstationen kommer från Gearlab och kostar 1 999 kronor.

Mediamarkt
I höstas släpptes nya Applewatch 6. Klockan som hjälper dig att hålla koll på omgivningen – samtidigt som den håller koll på din hälsa.

De smarta klockorna är fortsatt på stark frammarsch och precis som inom så mycket annat i teknikvärlden är Apple bland de ledande när det gäller ny teknik. Det är därför alltid en stor grej när ”äpplena” släpper nya produkter – och i veckan lanserade de en ny modell av sin Applewatch.
– Den nya klockan mäter syresättningen i blodet, har ljusstarkare skärm och har en snabbare processor, säger Aram från Mediamarkt i Västerås.
Klockan hjälper dig att hålla koll på omvärlden – oavsett var du befinner dig.
– Du kan hålla koll på mejlen, svara på samtal, SMS:s och kolla dina sociala medier med klockan. Har du en modell med eSim behöver du inte ens ha mobilen med dig, säger Aram.
Applewatch 6 kostar från 4 495 kronor på Mediamarkt.

Senaste inläggen