Hemester i sommar

Hemester i sommar? Ja, så ser det nog ut för de flesta av oss.

Coronaviruset vänder fortsatt upp och ned på våra liv. När den här krönikan skrivs är det stopp för såväl resor till utlandet som inrikesresor längre än 1–2 timmar med bil från hemmet.

Så vad ska vi då hitta på i sommar, när passet får ligga kvar i byrålådan och tågresan får vänta?

Varför inte passa på och ta små korta utflykter till några av alla de många pärlorna som finns i vårt närområde? Det här kan bli sommaren då du upptäcker allt som finns på hemmaplan.

Packa en picknickkorg och ta cykeln eller bilen för att ge dig ut på upptäcksfärd. Ta med barnen, jag kan lova att de tycker att det blir spännande! Varför inte ta med en bärbar picknickgrill eller en färdig takeaway?

Vi har ju dessutom fördelen att bo vid Mälarens gnistrande strand. Här erbjuds en hel del aktiviteter för den som inte skyr vatten.

Mer tid hemmavid innebär säkert att många äntligen tar tag i det där projektet man så länge har skjutit på framtiden. I den här bilagan hittar du flera tips för hemmafix – allt ifrån målarhandledning till planteringsidéer. Våra blomsterhandlare vill gärna slå ett slag för att värna om fjärilar och pollinatörer och ger tips på hur du planterar för surrande uppskattning.

För somliga av oss blir det säkert hängmattan som gäller och att hinna läsa den där boken som har legat på vänt så länge.

Missa inte tävlingen – denna gång är det solrosor som ska räknas, och fina presentkort från våra handlare ligger som vanligt i potten. Lycka till!

Njut av att vara ledig och ladda batterierna med dina nära och kära. Tänk bara på att vara rädda om varandra.

Senaste inläggen