Fixa hemmakontoret

Mycket hemmajobb? Har du tänkt på hur viktig rätt belysning och sittställning är? Här ger tre av våra Erikslundsproffs sina bästa tips på hur du fixar en schysst arbetsplats hemma.

IKEA
Något av det viktigaste när man jobbar hemifrån är att ha en bra stol, och helst en stol avsedd för att kunna sitta bekvämt, med rätt arbetsställning, länge.
Annica Lindström på IKEA, som har ett stort sortiment av arbetsstolar både för hem och kontor, berättar att det första man ska tänka på är att prova många stolar i butiken för att hitta den som passar bäst.
– Man behöver bra stöd för svanken, man ska tänka på att sitthöjden blir rätt och fundera på om man vill ha armstöd eller inte.
Många av IKEAs stolar har bland annat gungmekanism, höj- och sänkbar sits och finns i flera modeller, material och färger.
– Och alla våra stolar har säkerhetshjul som håller stolen säkert på plats, de är testade att tåla upp till 110 kilo och alla stolar för offentligt bruk har tio års garanti. Glöm heller inte att skydda ditt golv, använd gärna KOLON golvskydd.

1. HATTEFJÄLL. En lägre modell som lätt smälter in i hemmet, går att komplettera med armstöd. Här med Gunnared, ljust brunrosa tyg. Pris 1 995 kronor.
2. JÄRVFJÄLLET. En högre modell som även ger stöd åt nacken, med armstöd och här med tyget Gunnared mörkgrå/svartblå. Pris 1 995 kronor.
3. FLINTAN. En bra stol för en mindre plånbok. Har armstöd, här i svart. Pris 899 kronor.

Mio
För att sitta bra och bekvämt många timmar kanske inte köksbordet är den optimala platsen. Har man utrymmet så rekommenderar Jesper Öberg på Mio Möbler att man investerar i ett riktigt skrivbord som ger en bättre arbetsställning, effektivitet och mer ordning och reda.
– Man ska tänka på vilka krav man har på sitt skrivbord. Var ska det till exempel stå, vill man att det ska matcha övriga möbler i rummet eller är det funktionen med smart förvaring man är ute efter? Se till att hitta ett skrivbord som passar just dig, säger han.
Här presenterar Jesper två förslag ur Mios skrivbordssortiment.

1. Jenny. Ett nätt skrivbord med lättskött lackerad yta. Överhylla ger mer plats för skrivbordstillbehör och kontorsmaterial. Pris 1195 kronor.

2. XP. Ett tåligt skrivbord i svart melamin, underrede i metall. Kanterna förhindrar att saker faller ner. Lättskött yta. Pris 1 995 kronor.

Ljusexperten
Linda Andersson berättar att man bör välja en ljuskälla med ett lite kallare ljus som arbetsbelysning.
– Ett kallare ljus gör att saker blir skarpare och då kan du koncentrera dig bättre. Ser man väldigt bra räcker en ljuskälla med en styrka på motsvarande 40–60 watt. Ser man lite sämre kan man gå upp ända till 150 watt.
Linda säger också att det är viktigt att välja en lampa som är ställbar och inte bländar.
– Eftersom det nu är led-lampor som gäller så slipper man en varm lampa och kan därför ha lampan ganska nära.
Linda vill passa på och tipsa om nyheten Navy från det egna märket Juus.

Navy. Navy är dekorativ och trendig bordlampa ifrån märket Juus med en flexibel
arm som gör att du enkelt kan styra ljusspridningen hur du vill. Lampan
finns i flera färger och även som golv- och vägglampa. Pris 499 kronor.

Senaste inläggen