Engagerade fastighetsägare

160 butiker finns på Erikslunds handelsområde. Området har växt explosionsartart sedan det lokala fastighetsbolaget Mellinger Fastigheter etablerade sig som en aktör på området på 90-talet.

Utöver Ikano, som äger Erikslund Shopping Center, är Klövern och ICA Fastigheter två stora aktörer, och tidigare medlemmar i Erikunds Handelsområde.
Nu har föreningen fått ytterligare två medlemmar, Svenska Handelsfastigheter och det lokala fastighetsbolaget Mellinger Fastigheter.
Olle Mellinger är vd för fastighetsbolaget och berättar mer om sitt engagemang som medlem i Erikslunds handelsområde.
– Vi har flera fastigheter på området och planerar att bygga nya kommersiella fastigheter, förklarar Olle Mellinger.
– Mellinger Fastigheter var de första på Erikslund, då var det nästan ”dött” där. Vi köpte fastigheten med Sova-butiken, och då fanns Ta Inn-hotell på Erikslund och vår fastighet. Efter det har vi byggt vidare och förvärvat, berättar Olle Mellinger.
– Som fastighetsägare är vi engagerade i att allt ska fungera och det är viktigt att vara medlem och engagera sig. Det ska bli en bra helhet, det ska fungera från fastighetsägaren till verksamhetsutföraren oavsett om det är en restaurang eller butik.
– Det är en stor efterfrågan efter lokaler på Erikslund. Vi tror att det kommer växa vidare i lagom takt, säger Olle Mellinger.

Svenska Handelsfastigheter är det andra fastighetsbolaget som nu valt att vara medlemmar i Erikslunds Handelsområde. Företaget äger fastigheten på Löpkranegatan 3, vilket idag bland annat huserar Lidl, Chilli och Ljusexperten.

Senaste inläggen