Färgbutiken med gamla anor

På Erikslund finns det en färgbutik med gamla anor. Runes Färger har under många år sålt bland annat färg, tapeter och golv och satsar stort på att fortsätta vara i framkant när det kommer till kvalité, service och inom dagens olika färgtrender.

Företaget grundades för 66 år sedan av Rune Sundkvist. Runes tre söner styrde sedan företaget under många år. De ingår även i Happy Homes, som är en stor färgkedja med 95 butiker runt om i landet.
– Idag jobbar ingen av Runes söner kvar men vi är fortfarande ett väldigt familjärt företag. Vi tänker mycket på medarbetarna och därför jobbar många kvar under väldigt många år, säger Dorthe Limbäck, som är butikschef på Runes Färger.

Runes Färger har ett stort sortiment av olika produkter inom färg och annan inredning. Bland annat säljer de sprayfärg, industrifärg, tapeter, golv, kakel och klinkers, oljor, lim, penslar, rollers och mycket mer. De inriktar sig både mot privatpersoner och företag.
– Vi har ett stort sortiment av olika produkter med bland annat över 20 000 olika tapetmönster att välja mellan. Sedan har vi också många olika golv, bland annat klinkers, parkett och vinylgolv, som blivit väldigt populärt på senare tid, säger Dorthe Limbäck.

Vinylgolv är inte den enda trenden som Runes Färger snappat upp. Några andra storsäljare just nu är både färg och tapeter som är färggranna. En populär färgtyp är de matta färgerna, både på vägg och på snickerier. Kalkfärgen Lady Minerals har också slagit igenom stort. Föredrar man tapeter kan man även underlätta beslutet om vilka tapeter man vill ha genom att prova sig fram på en touchscreen.
– Vissa vill måla och andra vill ha tapet. Det går lite i perioder. Detsamma gäller vilka färger man vill ha. För några år sedan var svart och vitt väldigt populärt men just nu är det mer kulör som gäller, dock i den dova färgskalan. Det är viktigt för oss att hålla oss uppdaterade med vad kunderna vill ha och det är lite kul att det varierar en del, säger Dorthe Limbäck.

Utöver sortimentet av produkter satsar Runes Färger även på olika tjänster. Om man inte vill måla eller lägga golv själv så kan man ta hjälp av företagets projektledare som driver en totalentreprenad och arbetar med duktiga hantverkare. De har även något som heter Fasadkollen. Då åker de ut till hus och undersöker hur huset mår, och kommer med en rekommendation på vad som bör göras och vilka produkter som fungerar på underlaget.
– Vi försöker hjälpa våra kunder hela vägen, från planering till målning. Att kunna hjälpa kunderna med olika tjänster är viktigt för oss. I framtiden har vi som mål att bli ännu större på den här fronten, säger Dorthe Limbäck.

Tidigare har företaget funnits på bland annat Bäckby, Hammarby och på Oxbacken. Sedan 26 år tillbaka finns de på Erikslund, mellan Biltema och Bauhaus. De är även just nu det enda färgföretaget på Erikslund.
– Vi trivs väldigt bra på Erikslund, säger Dorthe Limbäck.

>> Här hittar du Runes Färger.

Senaste inläggen