Ljusexperten lyser upp!

På Erikslunds handelsområde finns det en butik som skapar ljus i vintermörkret. Ljusexperten som är den ledande kedjan på belysning i Sverige. Granne med Blomsterlandet och Ica Maxi.

Hösten 2006 kom Ljusexperten till Erikslunds handelsområde efter att ha flyttat från Punkt i centrala Västerås.
Tidigare fanns Ljusexperten i en lokal strax intill den nuvarande, men 2016 fick butiken flytta till större lokaler.
– Vi är 27 fristående butiker som är med i kedjan från norr till söder. I Borås har vi ett lager där vi sköter distributionen. Som kedja köper vi bland annat in egna produkter.
– Läget är jättebra för vår del och mycket har hänt sedan Ikea kom hit. Området blir bara bättre och bättre av att fler etablerar sig här, säger Christer Andersson, butikschef.

Mörkret kommer krypandes. Varje dag som går, blir några minuter mörkare fram till vintersolståndet i december.
Det är en årstid där vi tillbringar allt mer tid inomhus och i våra vardagsrum.
Bland lampor, lampskärmar och lampfötter träffar vi Linda Andersson på Ljusexperten. Det är vid lampskärmarna vi stannar, för det är här mycket kan göras för att förändra hemmet.
– Med lampskärmar går det att förändra ett rum och sätta färg, förklarar Linda Andersson.
Trenden med jordnära färger, åt det lite mer ”murriga” hållet och material som sammet håller i sig även i år.
Bland lampskärmarna syns färger som vinrött, senap, sandbrunt, ljuslila och den trendiga sammetsrosa som finns både bland mattor och fåtöljer.
– Vi är lite fega i dag att sätta färg i ett rum, säger Linda Andersson och visar flera olika färgsättningar som kan lyfta ett vardagsrum som domineras av både vita och gråa nyanser.
Färgerna kan förnya hela rummet och ljussättningen gör sitt under mörka höstkvällar.

Det dominerande varumärket bland lampskärmarna hos Ljusexperten på Erikslund är PR Home som är ett klassiskt skandinaviskt märke som funnits i över 30 år på marknaden.
De mörkare färgerna får nog många att tänka tillbaka på 70-talets genomgående färgsättning. Något som är på väg tillbaka just från 70-talet är lampskärmar med fransar – ett typiskt inslag i de flesta vardagsrum i Sverige för 40 år sedan, som nu sakta letar sig tillbaka och blir trendigt och rätt.
Bland sortimentet från PR Home finns även väldigt många lampfötter.
Även där märks en tydlig ändring för den trendmedvetna – nu ska lampfötterna vara matta om de är lackerade. Lampfötter med djur eller djurmotiv är fortsatt populärt bland kunderna men just där märks en avmattning och allt fler väljer det mörka och matta.

Det är inte bara lampfötter och lampskärmar i butiken. Här finns det mesta i ljusväg. Utomhusarmaturer från både Konstsmide och Nordlys som lyser upp fasader både som väggbelysning och pollare.
För den som söker inomhusbelysning finns arma-turer från Airam, By Ryden, Eglo och Belid.

Senaste inläggen